AMAN ALLAHIM İŞ YERİNDE AKİL KİŞİ OLDUM,EN BÜYÜK BENİM!

İş hayatına üniversite yıllarında atılmış bir çalışan olarak her girdiğim ortamın en küçüğü olmayı başarmıştım. Ta ki son işime kadar. Şimdilerde herkesin ablası konumunda yaşlı yaşlı takılmaktayım korkarım ki yakında ofise örgülerimle geleceğim.

Bu deneyim çok şey katmakta orası ayrı. Çok genç bir kadroyla çalışmaktayım ve her gün onlardan inanılmaz şeyler öğreniyorum. Kafaları çok açık bir kere. Sınırları bizim gibi dar değil. Zorlar ayrıca alabildiğine. Her şeyin kafalarına yatması gerekiyor, peki efendimcilikleri bayağı zayıf. Fakat işe odaklanmaları hiç o kadar kolay değil. İlgileri çabuk ve sık dağılıyor. Mizah unsuru yol arkadaşları. Toplantının en kritik anında çok sevilen bir diziden repliği patlatıveriyorlar. Arkadaş çevremin hala miniği olmama rağmen burada ki rolümden oldukça memnunum. Zira bambaşka durumlar deneyimliyor haneme yeni yeni tecrübeler ekliyorum. Gencecik insanların kritik görevlerin altından nasıl kalktığına şahit oluyor,saygı duyuyorum. Bu kuşaklar arası yazılan sayfa sayfa kitabeleri bir kenara bırakıp bu kadar yoğun görevler altında dinamiklerin tamamının gencecik insanlardan tabiri caizse Z kuşağı denen kuşaktan oluşması ve bunu bizzat canlı kanlı deneyimliyor olmak mükemmel. Eksileri yok mu var tabi ki. Birincisi çabuk vazgeçebiliyorlar çok iyi motive edilmedikleri taktirde. Bireysel motivasyonlarını kaybettiklerinde ısrarcı olmadıkları bir gerçek. Takım çalışmasında hepsinde mevcut olan fazlasıyla öz güven başlarına dert olabilmekte. Buluttan nem kapabiliyor olmaları da bir diğer gerçek:) Fakat bir o kadarda dirayetliler. Bazen bir hatayı öylesine iyi savunuyorlar ki yanılgıda mıyım yahu deyip içinize dönmemek imkansız hale geliyor. Ev hayatında ki Z'ler ile iş hayatındaki arasında pek bir fark yok aslında. Çünkü oldukları gibiler ve durumsallaşma konusunda da güçlü değiller bu açıdan ele alınca. Durum onlarsallaşsın diye beklemekteler vakurca.

Şimdilik kısa tespitlerim bunlardan ibaret. İzlemeye,anlamaya çalışmaya ve empatiye devam. Gelecek ellerinde bu vatandaşların. Onlara alışmak boynumuzun borcu. Z'nin iyi yönlerini al üstadım zira kafan başka türlü açılmaz bilesin.   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAHİ BİZ BU EĞİTİMLERDEN NEDEN HOŞLANMIYORUZ?

GELL GELLL İK’DA PERFORMANSA GEL!

İŞ HAYATINDA İMAJ MESELESİ