BEŞ ADIMDA KURUMSALLAŞMA



        HER ŞEY İÇİN TOPLANTI DÜZENLEMEK


Kurumsallaşmadan anlaşılan en basit konularda bile toplanıp iş üretilecek kıymetli vakitleri toplantılarla heder etmek olsa gerek. Yahu konuyla ilişkin kişiler ile ikişer dakikalık görüşmeler varken saatlerce süren ve gerekli gereksiz herkesin yer aldığı toplantılar büyük bir iş gücü kaybı demek. Toplantılarda ki en sevimsiz hal ise zaten yönetici ne diyorsa sonuç her türlü o çıkıyorsa gömün ben kireç kuyusuna.



 GÖREV TANIMLARINA RAĞMEN İÇ İÇE İŞLER

Bir araba iş analizi, iş tanımları sonucunda ortaya çıkan görev tanımları herkese deklare edilir. Görev tanımlarının uygulama aşamasında ilk bir kaç hafta bir şevk uygulamalar yapılır. Bu benim dediğim sizin, bu işi size paslıyorumlar sonra yönetici ya da patron gelir ‘yaz kızım bunu sen organize edeceksin de’ al sana görev tanımı. El ele tutuşup bir numara ilerlettiğimiz gözlerimizin miyopisine sağlık

DEĞİŞKEN OFİS KURALLARI

Değişken derken diye düşündüğünüzü duyar gibiyim. Ofiste yazılı ve sözlü ofis kuralları vardır ve bu durumdan herkes aynı oranda sorumlu değildir. Mesela bir kişinin geç kalması olağanken bir sonrakinin ki olaydır. Mesai saatlerinde biri iş için yahu diye genel bir uydurmasyonla çıkıp giderken çıkışa yarım saat kala sekreter sorar ‘nereye?’. Eşitlik, adalet pardon!

        HİYERARŞİ TANIMAMAK

Uzun uzun anlatılır ama kısaca örgütlenmenin yönetimsel açıdan planlandığı bir düzendir. Herkesin sorunlu olduğu kişiler bellidir. Aksayan bir durum varsa eğer direk çalışana değil öncelikle yöneticisine konuyu aksettirmeli. Böylece ara kademelerin var oluş nedeni de ortaya konulmuş olur. Kurumsallaşalım dediği halde dayanamayıp sürece dahil olan yöneticiler hiyerarşi katilleridir

ORTAK AKILDAN UZAK TAVIR

Kurumların yönetiminde esas aldıkları bir ortak aklı mutlak gereklidir. Hangi duruma ne tepki vereceği gibi konu ve konular mutlaka ön görülmelidir. Her zaman tedbirli ve hazırlıklı olmak mümkün değilse de kurum kimliğinin yapacakları ve yapmayacakları mutlaka belirgin olmalıdır. Kurumsallaşma yolunda kurumlar en az bir golde buradan yerler.




KURUMSALLAŞMA ile ilgili görsel sonucu



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAHİ BİZ BU EĞİTİMLERDEN NEDEN HOŞLANMIYORUZ?

GELL GELLL İK’DA PERFORMANSA GEL!

İŞ HAYATINDA İMAJ MESELESİ